ma25092017

Back Voorpagina oostbizz Nieuws en informatie voor ondernemers Ondernemer in Oost

Ondernemer Jan Willem Hens: Parel Beheer

Jan Willem HensJan Willem werkte al jaren als zzp’er in de ICT, toen hij een paar jaar geleden eens goed na ging denken over zijn pensioen. Het liefst wilde hij zo lang mogelijk op een prettige manier blijven werken en besloot zich te verdiepen in het aanschaffen en verhuren van panden. Hij kocht een aantal garages en samen met een vriend kocht hij een etage.

Door Florence Meershoek

De beheerder van de vereniging van eigenaren (VvE) van die etage vroeg een flink bedrag, maar deed zijn werk niet goed; Jan-Willem moest hem vaak een paar keer bellen voordat er iets aan onderhoud gedaan werd. Hij stapte naar het bestuur van de VvE met de boodschap: dit kan beter en goedkoper. Het werd de eerste klant van Parel Beheer; zijn tweede was de VVE van zijn moeder in Baarn en hij is nu een middelgrote beheerder van VvE’s, die zich bijna allemaal in Amsterdam bevinden.

Voor deze verenigingen beheert hij de administratie, de financiën (resultatenrekeningen en jaarrekeningen) en het onderhoud. Veel VvE’s doen dat liever niet zelf. Hij doet het nu twee jaar en kanaliseert het nu het liefst naar kleine tot middelgrote VvE’s van 20 tot 25 eenheden. Met die kleinere verenigingen heeft hij namelijk nog persoonlijk contact met de bewoners, als ze groter worden wordt het meestal onpersoonlijker. Daarnaast gaat zijn voorkeur uit naar de Amsterdamse regio: hij doet alles graag op de fiets en er VvE’s in overvloed in Amsterdam.

Reactie binnen 4 uur
Jan Willem ging in Amsterdam wonen toen hij ging studeren in 1979, hij is er niet meer weggegaan en zal dat hoogstwaarschijnlijk ook nooit doen. Het is echt zijn stad geworden en hij heeft het enorm naar zijn zin in de Watergraafsmeer, waar hij nu woont.

Het beheren van de administratie is een rechttoe, rechtaan klus, maar het leuke aan zijn werk vindt hij het omgaan met mensen. Hij hoort vaak verhalen over andere beheerders, dat het soms wel dagen duurt voordat er gereageerd wordt. Jan-Willem reageert altijd binnen vier uur, dat is echt zijn unique selling point en daar houdt hij zich ook aan. Bij zijn klanten kan hij daardoor wel een potje breken!
“Ik word nu ook regelmatig gebeld door mensen die van mij gehoord hebben via vrienden: dat vind ik een leuke ontwikkeling, want dat betekent dat ze tevreden over me zijn!”
Verder vindt hij het fijn om mensen die, om wat voor reden dan ook, niet met elkaar overweg kunnen, weer op één lijn te krijgen door goed naar ze te luisteren en te bemiddelen. Soms vinden vergaderingen van VvE’s van mensen die in hetzelfde trappenhuis wonen, ergens anders in een zaaltje plaats, simpelweg omdat ze niet bij elkaar over de vloer willen komen. Eigenlijk gaat het altijd over geld.

In de toekomst zou hij graag willen groeien naar het beheren van 50 VvE’s: een mooi getal, waarbij het overzichtelijk blijft en hij zijn persoonlijke service kan garanderen. Hij werkt nu samen met een goede, betrouwbare loodgieter.
Jan-Willem krijgt inspiratie door netwerkorganisatie BNI ZO! waar hij bij aangesloten is en allerlei verschillende ondernemers leert kennen, van wie hij veel leert. Via een van hen komt hij terecht bij We Work, waar hij nu naar volle tevredenheid kantoor houdt.

parelbeheer.nl

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |