wo26042017

Back Voorpagina Nieuws Nieuws tussen Amstel en IJ

Nieuws uit het Oostelijk Havengebied

oost-online als je woont, werkt of studeert in Borneo - Oostelijke Handelskade – Rietlanden - Java-eiland - KNSM-eiland - Sporenburg - Architectenbuurt - Entrepot-Noordwest

Resultaat overleg: Géén mega-schepen Suriname- en Sumatrakade

Geen steigers voor grote binnenvaartschepen aan de SurinamekadeSamenspraak leidt tot nieuwe inzichten en passende plannen voor de Suriname- en Sumatrakade. Er komen géén mega-binnenvaartschepen langer dan 110 meter direct aan de kades te liggen, maar er komen verderop in het water palen voor het afmeren van duwbakken. Het Havenbedrijf, de Gemeente Amsterdam en het Actiecomité 'Stop Industrialisatie Oostelijk Havengebied' tekenen, na intensief overleg, een overeenkomst met afspraken over het gebruik van het water ten noorden van de Suriname- en Sumatrakade. Alle partijen zijn tevreden met het resultaat en waarderen een ieders constructieve bijdrage in dit vernieuwende proces.

Lees meer...

Passenger terminal zal straks wel evenementenhal worden

Passenger Terminal AmsterdamHet zal nog jaren duren, maar de Passenger Terminal Amsterdam (PTA) moet weg van haar huidige plek. In ieder geval de afhandeling van cruiseschepen. De gemeenteraad staat achter het plan van wethouder Kasja Ollongren om deze activiteit te verhuizen.

Lees meer...

Bewoners tevreden: Steigers Surinamekade komen er niet

Steigers Surinamekade komen er nietDe bewoners van de Sumatrakade hebben overeenstemming bereikt met het Havenbedrijf over het afmeren van binnenvaartschepen aan de kade. De aanlegsteigers, waarvoor stadsdeel Oost al een vergunning had afgegeven komen er in iedere geval niet. Midden op het IJ komen er nu waarschijnlijk aanmeerplaatsen voor duwbakken. Maar ook andere mogelijkheden liggen nog open.

Lees meer...

Deze zomer opent luxe appartement in oude kraan op KNSM-eiland

KNSM kraan wordt luxe appartementAan het einde zomer opent een bijzonder appartement op een unieke locatie aan de Surinamekade. Het appartement is gevestigd in de monumentale havenkraan. Volgens verhuurder Yays wordt het 'service level van Yays' gecombineerd met de authentieke en industriële sfeer van de kraan en de locatie. Op initiatief van een buurtbewoner is de bestemming van de kraan gewijzigd en de restauratie van de havenkraan mogelijk gemaakt.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |