ma25092017

Back Voorpagina Nieuws Nieuws tussen Amstel en IJ

Nieuws uit de Indische Buurt

oost-online als je woont, werkt of studeert in de Indische Buurt

Veranderlijke sterren over de Henrietta Leavittbrug

Henrietta LeavittbrugDe Henrietta Leavittbrug overspant aan het einde van de Valentijnkade de Ringvaart ter hoogte van tennispark Tie-Breakers en natuurspeelpark Jeugdland. Samen met mijn zoon Mees ging ik regelmatig over deze toen nog naamloze brug, want in Jeugdland kun je onder meer dieren voeren, pizza’s bakken en hutten bouwen. In mijn portemonnee kinderpleisters van het Kruidvat, met afbeeldingen van Bob de Bouwer.

Lees meer...

Gaat Makkie de stad veroveren?

Samenwerking Makkie en gemeenteVoor twee Makkies naar het Flevoparkbad of naar de film. Voor twintig Makkies krijg je een tweedehands fiets, compleet met ring- en kettingslot. Klinkt goed, maar hoe kom je aan Makkies? Je kunt ze verdienen als je voor een buurtbewoner of een organisatie in de Indische Buurt en het Oostelijk Havengebied een klus doet. Voor elk uur werk krijg je één Makkie. Straks kan dat misschien in de hele stad, want de gemeente en Makkie gaan samenwerken in een pilot. De kersverse stadsdeelbestuurder Rick Vermin deed de aftrap in Studio/K.

Lees meer...

Oud en nieuw in Indische Buurt gaan op zoektocht door de buurt

De burut komt samen op het JavapleinDe jaarlijkse netwerkbijeenkomst van de Indische Buurt op dinsdag 16 mei staat in het teken van 'Oud en nieuw'. Het gaat over mensen die nieuw zijn in de Indische Buurt en over mensen die er al langer wonen of werken. Het wordt een zoektocht naar ervaringen en ontwikkelingen die maken dat de Indische Buurt van iedereen is. Op dinsdag 16 mei om 15.00 uur komt iedereen bij elkaar in de Meevaart en kiest een van de acht rondleidingen door de buurt. Na afloop is er een netwerkborrel.

Lees meer...

Buurtgids laat nieuwe bewoners zich thuis voelen in de Indische Buurt

Het Badhuis op het JavapleinAnnemarie van der Veen verhuisde in haar leven bijna twintig keer. In elk buurt waar ze woonde, merkte ze dat het lastig was om als nieuwkomer nieuwe mensen te leren kennen. Daardoor duurde het langer voordat ze zich thuis voelde.Daarom nam ze het initiatief om rondleidingen te beginnen voor mensen die hun buurt willen leren kennen. Deze maand start de Buurtgids met gratis rondleidingen door de Indische Buurt.

Lees meer...

Subcategorieën

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |