wo26042017

Back Voorpagina Nieuws Nieuws tussen Amstel en IJ

Algemeen nieuws uit Oostelijk Amsterdam


oost-online als je woont, werkt of studeert tussen Amstel en IJ

'Open Joodse Huizen' vertellen hun verhaal op 4 en 5 mei

Danie Theonstraat in de transvaalbuurtOp 4 en 5 mei vindt de zesde editie plaats van het herdenkingsprogramma Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Amsterdam. In woonkamers, klaslokalen, café’s of zolders worden verhalen verteld over het joodse leven en over het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer...

Lantaarnpalen met vrolijke lampenkappen klaar voor festival.

Lampenkappen versieren BredewegfestivalBlije gezichten op de Bredeweg en Hogeweg. Het komende Bredewegfestival is nu niet alleen zichtbaar op affiches maar ook op straat. De buurt is omgetoverd tot één grote, gezellige huiskamer met kleurige lampenkappen op de lantaarnpalen. ‘Binnen wordt buiten en buiten wordt binnen’, zegt beeldend kunstenaar Gemma van den Broek, ontwerper van de lampenkappen. Voor het eerst nu op alle lantarenpalen op Hogeweg.

Lees meer...

Padel, de nieuwe sport in Oost gepresenteerd in theatershow

Padel in Dwars door Oost in de JungleDe zesde aflevering van de 'Dwars door Oost in de Jungle' trok weer veel fans van Oost. In een gevarieerd programma passeerden interessante onderwerpen de revue. Lyk Burggraaff was erbij en maakte een impressie.

Lees, kijk en luister

Afscheid van het Willem Dreeshuis

Sloop Willem DresshuisDe naam staat nog op de gevel, maar de vlag van de sloper wappert in top. Corrie Groen was indertijd bij het slaan van de eerste paal van het Willem Dreeshuis. Nu maakte ze foto's van de sloop van het icoon van de ouderenhuisvesting. Corrie Groen reed over de Hugo de Vrieslaan en zag dat het Willem Dreeshuis gesloopt werd. 'Ik ben naar huis gegaan om mijn fototoestel te halen om de geordende puinhoop vast te leggen.'

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |