za27052017

Back Voorpagina Nieuws Nieuws tussen Amstel en IJ

Algemeen nieuws uit Oostelijk Amsterdam


oost-online als je woont, werkt of studeert tussen Amstel en IJ

De nieuwe wijkzorg: kraakhelder en ondoorgrondelijk

WijkzorgDe wijkzorg is sinds 1 januari 2015 een gemeentelijke kwestie. Grote organisatorische veranderingen voltrekken zich sindsdien, soms abrupt, soms geleidelijk. Met telkens nieuwe centrale begrippen bewijst Amsterdam nog zoekende te zijn. Na woorden als kanteling en wijktafels staan nu triage en Alliantie Wijkzorg centraal in de lokale zorgvisies.

Lees meer...

Muziekmakerscentrum Q-Factory heeft in juli vijftig hotelkamers

Q-hotelIn Q-Factory op het Atlantispleinkan niet alleen muziek worden gemaakt, maar er kan vanaf juli ook worden overnacht. Vanaf die datum worden 50 hotelkamers in het grootste muziekmakerscentrum van Europa in gebruik genomen. 

Lees meer...

Duurzame bedrijvigheid in het KIT

Het KITHet bruist volop in het monumentale gebouw van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) op de hoek Mauritskade en de Linnaeusstraat. Per dag zijn zo’n 600 mensen in de vele sfeervolle ruimtes van het gebouw op één of andere wijze bezig met duurzame internationale en interculturele samenwerking.

Lees meer...

Blije Buren moeten vertrekken, maar krijgen geen nieuwe plek

De Blije Buren'De Blije Buren' moeten opnieuw het veld ruimen. Waar nu nog de portacabins aan de Cruquiusweg staan komen volgend jaar tijdelijke woningen voor statushouders. Dat betekent dat Franny Emma en Peter Gualterus voor de activiteiten van hun idealistische stichting de Blije Buren een nieuwe plek moeten zoeken. Voor de verhuizing van het GVB-huisje even verderop was er nog medewerking van stadsdeel Oost. Nu moeten ze het zelf maar uitzoeken. Vanaf 23 juni staan de Blije Buren op straat.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |