za27052017

Back Voorpagina Natuur Natuur in je buurt en een duurzaam Oost

De dieren- en plantenwereld van Oost
Mooi met Artis om de hoek

De dieren en plantenwereld van Oost vind je in Artis. 

ZOOmeravonden tussen eetbare planten, bomen en dieren tot zonsondergang

Zoomeravonden in ArtisDrie maanden achtereen viert Artis de ZOOmeravonden met een breed muzikaal programma. Maar er zijn ook workshops voor kinderen en verhalen van deskundigen en rondleidingen. 

Lees meer...

Hudson Bay wolven verlaten voor het eerst hun hol in Artis

Jonggeboren wolven in ArtisIn Artis hebben vijf Hudson Bay wolven (Canis lupus hudsonicus) zich voor het eerst na de geboorte buiten hun hol laten zien. De ondersoort die Artis heeft – de Hudson Bay wolf uit Canada - heeft een witte vacht, maar bij de geboorte is de vachtkleur donker. Pas na enkele jaren zijn de wolven net zo wit als hun ouders.

Lees meer...

Pasgeboren netgiraffe doodgegaan

Netgiraffe overledenHet giraffeveulen dat op eerste paasdag werd geboren, is doodgegaan, meldt Artis. De eerste drie á vier dagen na de geboorte vormen een kritieke fase. Maar alles leek goed te gaan. De bevalling verliep goed en het veulen heeft de eerste dagen goed gelopen en gedronken bij de moeder. Er waren geen uiterlijke kenmerken dat er iets mis was met het veulen.

Lees meer...

Verrassing op Pasen: Netgiraffe geboren in Artis

Netgiraffe geboren in ArtisOp eerste paasdag, is in Artis een netgiraffe geboren. Het netgiraffeveulen is een vrouw. De dierverzorgers zagen vanochtend in de stal dat de kudde met een veulen is uitgebreid. Het veulen heeft al gedronken bij de moeder. Bij de geboorte is een giraffe gemiddeld 1.80 m lang en weegt tussen 44-70 kg.

Lees meer...

Restauratie eerste en oudste museum van Amsterdam gestart

Groote Museum ArtisDe restauratie van het eerste en oudste museum van Amsterdam is van start gegaan. De restauratie van het Groote Museum is het sluitstuk van de vernieuwingen die Artis in 2003 is begonnen. In het museum wil Artis de samenhang tussen mens en natuur in onze huidige tijd centraal stellen. Vroeger was het museum een ontmoetingsplaats voor de leden van het Genootschap Natura Artis Magistra, dat werd opgericht in 1838. Artis wil dit prachtige monument haar belangrijke rol teruggeven en de oude functies van samenkomst en het bestuderen van natuur nieuw leven inblazen.

Lees meer...

Eindelijk kunnen de vrouwelijke zeeleeuwen in Artis weer paren

Eindelijk weer mannelijke zeeleeuw in ArtisVanaf vandaag is er voor het eerst in vier jaar een mannelijke Californische zeeleeuw te zien in Artis. Vanochtend gleed de vijfjarige zeeleeuwenman voor het eerst het water in van zijn nieuwe verblijf. Daar zal hij samenleven met vier vrouwelijke soortgenoten van twintig, negentien, veertien en zeven jaar. Om de groepsstructuur en het natuurlijke gedrag van de zeeleeuwen in stand te houden, is het belangrijk dat er een man in de groep is. Het mannetje is nu nog te zien in een apart bassin maar als het voortplantingsseizoen in mei aanbreekt, wordt hij geïntroduceerd bij de vrouwtjes.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |