za27052017

Back Voorpagina Natuur Natuur in je buurt en een duurzaam Oost

De natuur vind je in de buurt

Nieuws en informatie over buurttuinen, natuurplekken en noem maar op...

Van groente naar groen: 100 jaar Bond van Volkstuinders

Volksuinen: Nieuwe LevenskrachtDe toekomst van tuinpark Amstelglorie is nog steeds onzeker door de bouwplannen van de gemeente. Al eerder in de geschiedenis hebben aanleg van rijkswegen, bebouwing met huizen of prestigeobjecten ervoor gezorgd dat tuinen uit Oost moesten verhuizen, hun gebied zagen inkrimpen of helemaal zijn verdwenen. De expositie ‘Volkstuinen in Amsterdam’ in het Stadsarchief geeft inzicht in de geschiedenis van dit groene cultureel erfgoed.

Lees meer...

Geen biologieboek kan concurreren met de Gerrit Kalffschooltuin

De Gerrit KalfftuinAls in 1934 wordt begonnen met de bouw van stadion De Meer, het houten Ajax stadion, wordt één van de oudste schooltuinen naar de Kruislaan verplaatst. Toen de Weesperzijde en de Wetbuurt werd gebouwd, is een terrein vrijgemaakt om de Amsterdamse jeugd een aanvulling te geven op het karige menu van die crisisjaren.

Lees meer...

Sameena: 'De Motuin blijft groeien!''

De MotuinOp de binnenplaats van Tugela85 waar 25 jaar geleden de peuters van de Pinksterblom in de zandbak speelden, tref ik nu een prachtige spiraalvormige moestuin aan. Sameena, permacultuurdeskundige, geeft me tekst en uitleg.

Lees meer...

Dag van het Park: excursies in het bijzondere Flevopark

Dag van het Park in het FlevoparkZondag 28 mei is het de landelijke Dag van het Park. De Vrienden van het Flevopark organiseren op die dag vier excursies. Wist u dat in dit bijzondere natuurpark zo’n dertig beschermde diersoorten leven? Veel bomen zijn zo oud dat ze een monumentale status verdienen.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |