ma25092017

Back Voorpagina Natuur Natuur in je buurt en een duurzaam Oost

Beestenboel

Over dieren in de buurt en in huis

Nieuwe dierenambulance gepresenteerd tijdens open huis

Open huis DierenambulanceMet trots presenteerde de Dierenambulance Amsterdam de AD2 tijdens het open huis rond het gebouw aan het Voorlandpad. Deze nieuwe dierenambulance biedt alles wat nodig is om hulp te bieden aan dieren in nood. Het werd een feestelijke dag vol informatie over het werk van de Dierenambulance, spelletjes en rondleidingen.

Lees meer...

Theatermaakster zoekt honden en baasjes voor workshop

Hondenworkshop HondVoor de voorstelling Hond, die in oktober in Theater Frascati Amsterdam in première zal gaan, is theatermaakster Ariadna Rubio Lleó bezig met een vooronderzoek. Hiervoor zoekt zij acht Amsterdamse hondenbazen, die het leuk vinden om samen met hun hond aan een tweedaagse workshop deel te nemen. De workshop vind eind juli plaats vlakbij Artis. Alle honden zijn welkom.

Lees meer...

Dierenambulance zoekt geld voor nieuwe ambulance

Actie DierenambulanceDe Dierenambulance heeft een nieuwe ambulance nodig. Door jarenlange teruglopende financiële vergoedingen, vooral vanuit de overheid en van nalatenschappen, heeft de dierenambulance geen geld over om zelf grote aankopen te doen. Daarom is een crowdfunding campagne gestart om de nodige centjes binnen te halen. Om deze campagne te ondersteunen was er een grote benefiet in Roest.

Lees meer...

Eenmalige korting met stadspas bij dierenarts

HuisdierenHeb je een ziek huisdier, een stadspas én een minimuminkomen, dan heb je mogelijk recht op een eenmalige korting van 37 euro op een consult bij een dierenarts. Uiteraard dient het je eigen huisdier te zijn.

Lees meer...

Huisdier zoekt oppas oma’s en opa’s in Oost

OopoehOuderen die niet meer de volledige zorg voor een huisdier kunnen dragen en toch nog af en toe het plezier en de gezelligheid van een huisdier te bieden kunnen 'opa of oma' van een huisdier worden. De stichting OOPOEH koppelt huisdierbezitters met ouderen.

Lees meer...

Met een laag inkomen gratis naar de dierenarts

kate en hondBEESTENBOEL - Het komt regelmatig voor dat Amsterdammers met een laag inkomen door geldgebrek pas in een laat stadium hulp inroepen voor hun zieke huisdier. In sommige gevallen gebeurt dit zelfs helemaal niet. Stadspashouders kunnen straks met een ziek huisdier gratis naar de dierenarts. De gemeente start daarom in het belang van het welzijn van dieren de pilot ADAM-regeling, wat staat voor Amsterdamse Dierenhulp Aan Minima.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |