ma25092017

Back Voorpagina Mening Opinie, meningen en discussie

Rob Zwetsloot's eigen kritische kijk
op Oost en daarbuiten

Met kritische columns verrast de Amsterdamse tv-maker uit Oost zijn lezers en kijkers.

De Nescio Tour door Oost

Column van Rob ZwetslootDe oude historische binnenstad van Amsterdam gaat ten onder aan  het toerisme, dat enorme overlast veroorzaakt. De gemeente Amsterdam wil daarom dat de toeristen ook andere wijken gaan bezoeken, zodat die ook kunnen bezwijken onder stedentrippers, dagjesmensen en cruisetoeristen. In dat kader kreeg ik een visioen, een gouden idee om de alsmaar aanzwellend mensenhordes uit het centrum te leiden.

Lees meer...

Ban de bakken

Column van Rob ZwetslootZelf ben ik ooit, in een ver grijs en triest verleden, ambtenaar geweest. Bij de fiscale inlichtingen en opsporingsdienst. U moet zich daar niet teveel van voorstellen. Ik was vooral goed in papier verplaatsen, paperclips tellen, potloodkluiven, tafeltennissen en beheren van een kantoortuin met citroengeranium, komkommers en tomaten. En zoals ik waren er velen die daar ongeïnspireerd hun tijd stuksloegen.

Lees meer...

Zeehondjes op je bord

Column Rob ZwetslootHet was een zonnige dag, er waaide een flauw briesje en ik maakte een boottochtje door de Waddenzee om zeehondjes te gaan spotten. De schipper vertelde op gemoedelijke wetenswaardigheden over zeehonden in de Waddenzee. Leuke weetjes, ditjes en datjes en feiten en cijfers. Geen wolkje aan de horizon, geen zorgen en je zou dus denken genieten maar.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |