vr24032017

Back Voorpagina Leefstijl Jouw leefstijl magazine

Nieuws en informatie
Als je een jaartje ouder bent...

Nieuws en informatie voor mensen met een jaartje meer.

Ouderenadviesraad: We kijken vooruit

ZeeburgereilandIn 2017 gaat er, veronderstellen we, veel veranderen. Wij beperken ons tot enige zaken. Zo is voor ons stadsdeel de herziening van 'Het bestuurlijk stelsel' van groot belang. Het plan is om nagenoeg alle bevoegdheden van de stadsdeelbestuurders over te hevelen naar de gemeente.

Lees meer...

Politiek en gebroken hart bij buurtlunch

Buurtlunch in de KraaipanDaan loopt binnen in De Kraaipan voor de warme buurtlunch op donderdag. Hij is zestig en heeft een gebroken hart. Maar wie wil nog meer praten over politiek en dat soort zaken?

Lees meer...

Refreinen en geinen in de Kraaipan

Ben van OvermeerenSamen zingen is het leukste wat er is, vindt pensionado Ben van Overmeeren. Iedere woensdagochtend is hij samen met accordeonist Jan Petrie in de Kraaipan te vinden om met senioren liedjes te zingen. Dat gaat met veel Schwung en humor.

Lees meer...

Feestje voor een bloeiende klaproos

KlaprozenWie durft te beweren dat klaprozen maar kort bloeien? Al vijf jaar organiseert stichting De Klaprozen activiteiten voor ‘mensen met een jaartje meer’. Tijd voor een feestje. Lekker eten, een fantastisch koor en goed gezelschap in Grand Café Genieten: zo wil iedereen zijn verjaardag wel vieren.

Lees meer...

Buurtbewoners helpen elkaar, met of zonder vergoeding

Wijzelf in OostWie wil er nou niet af en toe een buurtgenoot helpen? Sommige mensen willen dan helemaal geen vergoeding, maar voor anderen ligt dat anders. Er is een nieuwe website waarop hulp en aanbod in de buurt elkaar kunnen vinden.

Lees meer...

Ouderen in actie tegen plannen openbaar vervoer

Ouderen in actie tegen plannen OVHet Amsterdamse Netwerk Ouderen Advies Raden (NOAR), is samen met andere organisaties in actie gekomen tegen de plannen die verwoord staan in het concept vervoerplan van het GVB dat op 12 december 2016 in de Regioraad Amsterdam aan de orde was.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |