vr24032017

Back Voorpagina Leefstijl Jouw leefstijl magazine

Gezond en fit
Over zorg, gezondheid en gezond leven

Informatie en nieuws over gezondheid en gezondheidszorg in Oost

Artsen Women´s Healthcare Center komen naar Oostpoort

Gezondheidscenrtum OostpoortIn Gezondheidscentrum Oostpoort komt een vestiging van Women´s Healthcare Center, afgekort WHC. Patiënten kunnen er terecht bij specialisten op het gebied van gynaecologie en verloskunde.

Lees meer...

Extra tegoed op OV-chipkaart voor mantelzorgers

OV ChipkaartAmsterdamse mantelzorgers met een laag inkomen krijgen vanaf 1 januari een vergoeding voor hun reiskosten voor het openbaar vervoer. Mantelzorgers die drie kilometer of meer reizen van hun huis naar degene die zij verzorgen, kunnen een vergoeding van € 16,67 per maand krijgen. Dat kan oplopen tot 200 euro per jaar. Voor de regeling is 2,5 miljoen beschikbaar. De regeling is een proef die de komende twee jaar geldt.

Lees meer...

Baanbrekend onderzoek naar kanker op Science Park

Kankeronderzoek op Science Park AmsterdamOp het Science Park in de Watergraafsmeer maakt Hartwig Medical Foundation op een bijzondere wijze vooruitgang mogelijk in het onderzoek naar de behandeling van kanker in Nederland. Het is het eerste landelijke DNA data ‘sequencing’ centrum en wil daarmee gepersonaliseerde zorg bij kanker een stap dichterbij brengen. Peter Mader ontmoette professor Edwin Cuppen die het onderzoek toelicht.

Lees, kijk en luister

Handvatten voor contact bij dementie

Theater VederDe zorg voor mensen met dementie wordt door mantelzorgers en vrijwilligers vaak als intensief omschreven. Dementie betekent het verlies van geheugen, van zelfredzaamheid, van grip op het leven. En van communicatie. Door dementie raken mensen steeds meer in zichzelf gekeerd. Vaak hebben mantelzorgers moeite om nieuwe manieren te vinden om contact te maken met hun dierbare. Thuiswonende ouderen met dementie en hun mantelzorgers worden door Theater Veder uitgenodigd deel te nemen aan het project Ouderen voor Ouderen, waarbij zij nieuwe manieren aangereikt krijgen om met elkaar contact te maken.

Lees meer...

Buurtjury bepaalt waar geld voor mantelzorg naartoe gaat

MantelzorgVoor nieuwe initiatieven die mantelzorgers ontlasten of ondersteunen stelt stadsdeel Oost € 50.000 beschikbaar. Net het stadsdeel of een welzijnsorganisatie bepaalt hoe het geld verdeeld wordt, de initiatieven worden beoordeeld door een buurtjury van onafhankelijke buurtbewoners die zelf ook mantelzorger zijn.

Lees meer...

Innovatief programma pakt lage rugklachten aan

Back to MoveMet een nieuw, innovatief programma voor mensen met lage rugklachten combineren cliënten de fysiotherapeutische begeleiding met  e-health. Bij Back to Move zoals het programma heet, wordt gebruik gemaakt van een app met instructievideo’s van oefeningen, een online intake en een consult op afstand. De deelnemers kunnen ook gebruik maken van het brede aanbod aan aanvullende mogelijkheden zoals oefengroepen en bijeenkomsten gericht op voorlichting en coaching. Het is een samenwerking van Zilveren Kruis en FysioHolland

Lees meer...

Leefstijl column van Willie Scharwächter

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |