ma25092017

Back Voorpagina Leefstijl Jouw leefstijl magazine

Gezin, ouder en kind
Ouders van Oost

Nieuws, informatie en tips

Kinderen maken musical in één dag

Kindermusical EstherVijftig kinderen uit Oost gaan een musical oefenen en uitvoeren in één dag. In de mooie Hofkerk zal op zaterdagmiddag 16.00 uur de musical Esther worden uitgevoerd. 'Dat kan nooit', is de eerste reactie van velen als ze horen dat theatergezelschap De Vliegende Speeldoos musicals in een dag oefent en uitvoert met een grote groep kinderen. En toch kan het...

Lees meer...

Speeltuin Amsteldorp weer open

Speeltuin AmsteldorpAan de Fizeaustraat ligt een speeltuin, die tot zo’n zes jaar geleden de Frankendael speeltuin heette. Tussen de sportvelden van Drieburg en de Gooiseweg, op een glooiend perceel, met netschommel, waterbaan, klimtoren, kabelbaan, klimboom en op deze tropische Vaderdag zelfs een zwembadje.

Lees meer...

'Geen kind mag buitenspel staan'

Jeugdsportfonds‘Heeft u een kind dat wil sporten, maar heeft u niet het geld om hem of haar op een vereniging te doen, dan kunt u terecht bij het Jeugdsportfonds.’ Levi Heimans wil deze boodschap zo wijd mogelijk verbreiden. ‘Er zijn nog te veel mensen die niet weten van deze vorm van financiële ondersteuning.’ Het Jeugdsportfonds is actief in heel Nederland. Levi is één van de twee coördinatoren bij de Amsterdamse afdeling. Samen met Eugénie Landburg zorgt hij voor het reilen en zeilen van het fonds. Belangrijk onderdeel is het vergroten van de bekendheid van het Jeugdsportfonds. In 2016 waren er in Amsterdam zo’n 6500 aanvragen.

Lees meer...

Linnaeusschool helpt Kika met doppen en haren

Actie voor Kika van LinnaeusschoolKinderen van de Linnaeusschool hebben een jaar lang doppen ingezameld voor de stichting Kinderen kankervrij. Deze week komt de actie tot een hoogtepunt tijdens het zomerfeest van de school op het Kastanjeplein. Kinderen met lange haren kunnen ze af laten knippen voor pruiken voor kinderen.

Lees meer...

Klassiek rondom de Klas viert lustrum met kinderopera De Vuurpijl!

Muziek rondom de klasVijf jaar geleden startte Klassiek rondom de Klas met muzieklessen voor kinderen uit de Indische Buurt als naschoolse activiteit. Het burgerinitiatief kreeg direct bijval van buurtgenoot Nederlands Philharmonisch Orkest en groeide door intensieve betrokkenheid van vrijwilligers, ouders, docenten en musici. Voor het vijfjarig bestaan voeren de kinderen een speciaal voor hen gecomponeerde opera op. Op vrijdag 23 juni is de uitvoering van De Vuurpijl in de NedPhO-koepel aan het Obiplein.

Lees meer...

Kinderopvang weer open na fikse brand

Kinderopvang ZeeburgIn mei 2016 ontstaat er middenin de nacht brand op het kinderdagverblijf Partou aan de Entrepothof op Zeeburg. Oorzaak onbekend. Meer dan honderd kinderen zijn hun tweede thuis kwijt en moeten tijdelijk naar een ander kinderdagverblijf verhuizen. Na maanden renoveren, opent Partou zijn deuren weer.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |