wo26042017

Back Voorpagina Cultuur Magazine over kunst, cultuur en uitgaan

Schrijvers spreken
Rob Zwetsloot spreekt met...

Met enige regelmaat spreekt Rob Zwetsloot met schrijvers uit Oost of over Oost. Over hun werk, successen, frustraties en meer...

Janny de Heer: Buitenbeentjes

Rob Zwetsloot spreekt janny de Heer

Willem Oltmans, Raymond Westerling, Adriaan van Dis, Lois Lane, Sandra Reemer,  Marion Bloem, Bep Vuyk, Indorock, leuke meisjes, Max Havelaar, de stille kracht, politionele acties, guna guna, rijsttafel, tempoe doeloe, de gordel van smaragd, Pasar malam, ons Indië dat we nooit weg hadden moeten doen, allerlei flarden en gedachten schieten door mijn hoofd als ik door de vaste tentoonstelling over Nederlands-Indië van het Tropenmuseum wandel.

Kijk, lees en luister

Wieke van Oordt: Vrouwen die vreemdgaan

Rob Zwetsloot spreekt Wieke van OortIk dacht altijd dat mannen die vreemdgaan dat doen met vrouwen die geen partner hebben, maar wat blijkt tot mijn  verbazing vrouwen schijnen ook wel eens vreemd te gaan. Ook vouwen die al heel lang een verhouding hebben of gehuwd zijn. Vrouwen met kinderen. Dat schijnt met hun biologische klok samen te hangen. Wieke van Oordt schreef er een boek over.

Lees, kijk en luister

Ben Westervoorde: Het leven van André Hazes als stripverhaal

Rob Zwetsloot over stripboek over André HazesEr schijnen in Nederland talloze Hazes imitatoren te zijn. De beste is ongetwijfeld Kabier Noor Mohammed, wiens vertolkingen van het repertoire van Hazes onovertroffen zijn. Niet alleen in kroegen en op feesten er partijen, maar ik zag hem ook aan het werk in de verzorgingscentrum Kastanjehof en in de Diem waar zijn optreden leidde tot emotie, meezingen en polonaise.

Kijk en luister

Bert Hiddema: Johan Cruyff, de jonge jaren

Bert HiddemaJohan Cruijff is  een heilige. J.C. is El Salvador. Niet voor niks heeft hij dezelfde initialen als Jezus Christus. J.C. En dat is geen toeval. Want het toeval heeft zich nog nooit vergist.

Kijk en luister

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |