vr24032017

Back Voorpagina Cultuur Magazine over kunst, cultuur en uitgaan

Ogen en oren open voor
Cultuur en meer

Beeldende kunst en vormgeving, literatuur, dansen en dance, eCultuur, film, fotografie en video, architectuur en stedenbouw, media, musea, muziek en muziektheater, theater... Allemaal in Oostelijk Amsterdam.

Resultaat project 3D-geprinte lampenkappen te zien in Ondertussen

Voorbeelden van de 3D geprinte lampenkappenEen expositie van vijftig 3D-geprinte lampenkappen gemaakt door Saidu Kindas Kaboré. Voorafgaand kunnen bezoekers genieten van heerlijk Ethiopisch eten en van een Ethiopische koffieceremonie. Dat alles wordt geserveerd aan speciaal gedekte tafels. Het is een activiteit waar een unieke innovatieve technologie wordt gepresenteerd: de productie van de Kindas 3D-geprinte lampenkap uit het Aimiro 3D Lab.

Lees meer...

Robert Pennekamp genomineerd voor Picasso-wedstrijd

Robert Pennekamp nominatie Kunstenaar Robert Pennekamp is genomnieerd voor de grote kunstprijs van AVROTROS, die is gelieerd aan het programma 'Krabbé zoekt Picasso'. De kunstenaar uit Oost is één van de 25 finalisten.

Lees meer...

Sculpturen van Oost: Doe je ogen even dicht...

Kunstwerk van Hansje van Halem en K. MichelIn de reeks Sculpturen van Oost het onlangs officieel geopende herinneringsmonument langs het talud van de spoordijk aan de Tugelaweg. De tekst langs het talud beweegt zich horizontaal als één lang doorlopend lint en begint bij het Tugelahuis bij de Maritzstraat.

Lees meer...

Kunstwerk van 82 meter op gevel Bommerhuis

Kunstwerk op Jan BommerhuisHet grootste canvassteigerdoek ter wereld is sinds vrijdag te zien aan de gevel van het Jan Bommerhuis in de Wibautstraat. Het is een kunstwerk van Paulien Oltheten, die winnaar is van een wedstrijd onder oud-studenten van de Rijksakademie. Met de prijs wil de projectontwikkelaar Boelens de Gruyter een podium bieden aan toptalent uit de kunst. Tot eind maart hangt het doek van 82 bij 12 meter aan de gevel. Achter die gevel van het pand waar de Hogeschool van Amsterdam was gevestigd, bouwt de ontwikkelaar 162 appartementen.

Lees meer...

Boeken en film: Centrale Oba is nu ook filmhuis

Fil in de ObaOp een groot scherm films kijken in de Oba? Dat kan vanaf heden. In samenwerking met het programma Oba Live en het weekblad De Groene Amsterdammer presenteert de Oba een serie avonden over film en literatuur getiteld 'De Canon van de Boekverfilming - tien films gebaseerd op romans die je gezien moet hebben'.

Lees meer...

'Anne en Zef' aangrijpend muziektheater in Holocaust Museum

Nationaal Holocaust Museum Anne en ZefHet Nationaal Holocaust Museum is gevestigd in de voormalige kweekschool aan de Plantage Middenlaan. In die school hebben verschillende verzetsgroepen, met behulp van de medewerkers van de school, honderden joodse kinderen uit de naastgelegen crèche in veiligheid weten te brengen. Het museum is begin maart de plaats waar de muziektheatervoorstelling Anne en Zef wordt gespeeld. Het is een aangrijpende voorstelling met het dagboek Anne Frank als uitgangspunt in reprise.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |