do29062017

Back Voorpagina Cultuur Magazine over kunst, cultuur en uitgaan

Ogen en oren open voor
Cultuur en meer

Beeldende kunst en vormgeving, literatuur, dansen en dance, eCultuur, film, fotografie en video, architectuur en stedenbouw, media, musea, muziek en muziektheater, theater... Allemaal in Oostelijk Amsterdam.

Buurtmusea zoeken elkaar op en laten zich zien tijdens fietstocht

TranslumenAmsterdam is rijk aan musea, niet alleen grote en bekende instellingen, maar ook kleinere (buurt)musea, die de verhalen vertellen van het leven in de verschillende delen van de stad. Deze kleinere museale initiatieven nemen het publiek mee door buurten en wijken, van vroeger en nu, aan de hand van interactieve exposities en stadstours. Onder de naam ‘Museum om de Hoek’ werken een aantal kleinere (buurt)musea in Amsterdam samen. Op zondag 9 juli organiseren zij een fietstocht van Oost naar West langs deelnemende instellingen onder de noemer ‘Op Bezoek bij Museum om de Hoek’.

Lees meer...

Filmaltaar 'Zachtjes om het Niet' in Tot Zover

Museum Tot Zover Zachtjes om het nietIntieme fotoportretten, magische momentopnames en geschilderde filmstil. Dat is te zien in de installatie ‘Zachtjes om het Niet’ van Miloushka Bokma. ‘Zachtjes om het niet’ is tijdelijk opgenomen in de vaste presentatie van Museum Tot Zover en daar nu te bewonderen.

Lees meer...

Oog in oog met de markante Kaatje

Kaatje in Het ScheepvaartmuseumEen bijzonder gevelbeeld heeft een plek gekregen in Het Scheepvaartmuseum. Het markante gevelbeeld sierde van 1785 tot 1877 de toegangspoort van de Kweekschool voor de Zeevaart. Ter gelegenheid van het honderdjarig jubileum van de Vereeniging van Oud-Kweekelingen krijgt Kaatje een plek in het museum.

Lees meer...

Iets van mijn wereld en iets van onze wereld

Expositie in Tugela85De Egyptische kunstenaars Shawky Ezzat en Esmat Dawestashy slaat een brug tussen twee schilderculturen; De Nederlandse en de Arabische. Het beroemde schilderij 'Nederlandse spreekwoorden' van Pieter Breugel heeft de afgelopen weken het uitgangspunt en de inspiratie gevormd voor het onderzoek naar de twee culturen: de Nederlandse en de Arabische. Het resultaat is te zien in Tugela85 en andere plekken in Oost. Op de expositie is ook beeldende kunst van leerlingen van de basisschool de Linneausschool te zien, die onder begeleiding van Shawky aan het werk zijn gegaan.

Lees meer...

Kunst en kamperen komen samen op Urban Campsite in Science Park

Urban Campsite AmsterdamAls je geen student bent of werkt bij de universiteit, kom je niet of zelden op het Science Park. Misschien wel om te sporten in Universum of te eten bij restaurant Polder. Maar kunst beleven of slapen al helemaal niet. Deze zomer kan dat echter wel op de Urban Campsite, een openluchttentoonstelling waar kamperen en kunst samenkomen. Je kunt er ervaren hoe technologie ons leven kan verrijken. De camping annex expositielocatie zit ingeklemd tussen de wetenschap en de poldernatuur van Anna's Tuin & Ruigte.

Lees meer...

Schilderijen van 'oprichter' Nemo geschonken aan museum

Heijenbroeck in NemoNemo heeft 21 werken van kunstschilder Herman Heijenbrock aan haar collectie toegevoegd. De kunstwerken, die tot voor kort in bruikleen waren bij Museum Helmond, komen weer thuis. Althans zo voelt het voor Michiel Buchel, directeur van Nemo: 'Heijenbrock is niet alleen kunstschilder en tekenaar maar ook oprichter van het Museum van den Arbeid. De allereerste voorloper van wat nu Nemo Science Museum is. Hiermee is hij eigenlijk de geestelijk vader van het gedachtegoed waar we vandaag voor staan. Heijenbrock wilde zijn fascinatie voor techniek en het industriële proces overbrengen aan een groot publiek. Eerst met zijn kunst en later in de vorm van een museum.'

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |